logo-jumbo
 • Goede service
 • Vanaf €3,95
 • Minimaal €50
 • 32.000+
logo-albert-heijn
 • Beste aanbiedingen
 • Vanaf €4,95
 • Minimaal €50
 • 27.000+
logo-plus
 • Hoge kwaliteit
 • Vanaf €6,00
 • Minimaal €25
 • 20.000+
butlon
 • Top bezorging
 • Vanaf €6,95
 • Minimaal €50
 • 2.000+

Snelle boodschappenservice vergelijken

Je ziet ze steeds meer in de grote steden. De razendsnelle supermarkt bezorgservices met een bezorgtijd van 10 minuten. Gorillas, Flink en Getir zijn een aantal voorbeelden van flitsbezorgers die zich de afgelopen maanden in Nederland hebben gevestigd. Ze beginnen in de grote steden, maar het bezorggebied breidt zich steeds verder uit. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de snelle boodschappen bezorgservices. We leggen precies uit welke bezorgdiensten er zijn, wat het kost en waar ze actief zijn.

 • Boodschappen laten bezorgen binnen 10 minuten is in steeds meer steden mogelijk, we noemen het ook wel flitsbezorging
 • Bezorgdiensten met deze snelle bezorgtijd zijn op dit moment Flink, Gorillas, Getir en Zapp.
 • Het bezorggebied is nu nog beperkt tot de grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, maar dit breidt zich snel uit
 • Het minimum bestelbedrag ligt tussen de €1,00 – €10,00 en je betaalt gemiddeld €2,00 bezorgkosten
 • De prijzen zijn gelijk aan boodschappen bij de normale supermarkt
Bezorgservice Minimum bestelbedrag Bezorgkosten Assortiment Meer info
flink-boodschappenservice-logo €1,00 €1,80 Honderden boodschappen, inclusief biologische groenten en fruit
gorillas-boodschappendienst-logo Geen €1,80 Duizenden producten tegen retailprijzen
zapp-boodschappen-app-logo Geen €1,80 Ruim 1000 producten (snacks, dranken, baby-, huisdier- en huishoudelijke artikelen)
getir-boodschappen-app-logo €10,00 Geen meer dan 1.000 producten in het assortiment zowel vers als non-food

Boodschappen binnen 10 minuten in huis met een flitsbezorger

Ben je lekker aan het koken en kom je er op het laatste moment achter dat je nog 1 ingrediënt mist? Of heb je visite, en kom je er halverwege de avond achter dat je bijna door je bier, fris of chips bent? Geen nood, je hoeft niet meer naar de supermarkt. Via de nieuwste boodschappen bezorg Apps laat je namelijk vliegensvlug jouw boodschappen thuisbezorgen. Maar hoe werkt dat eigenlijk? We leggen het je graag uit.

Uitleg boodschappen bezorgd binnen 10 minuten
In steeds meer Nederlandse steden kan je de boodschappen laten bezorgen binnen 10 minuten. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Voor jou als consument is het heel eenvoudig. Je download de App van 1 van de aanbieders, registreert een account en kijkt of je binnen het bezorggebied woont. Vervolgens kies je je boodshappen en bestel je online. Betalen kan vaak alleen met Paypal/Credit Card, iDeal volgt zo snel mogelijk. Een medewerker zet jouw bestelling razendsnel klaar en een Rider komt het vervolgens supersnel bij je thuisbezorgen. Meestal binnen de beloofde 10 minuten, soms nog sneller.

Snelle-boodschappenservice-10-minuten-vergelijken
Screenshot van de website van Flink

Welke 10-minuten boodschappen bezorgservices zijn er?

Op dit moment zijn er in Nederland 3 bezorgdiensten actief met een snelle bezorgservice. Dit zijn Flink, Gorillas en Getir. De dienstverlening van deze 3 bezorgservices lijkt heel erg op elkaar. Alle 3 werken ze alleen met een App, heb je de keuze uit ruim 1000 boodschappen tegen supermarktprijzen en bezorgen ze binnen 10 minuten. Wel zijn er wat verschillen als het gaat om het minimum bestelbedrag, de bezorgkosten en acties voor nieuwe klanten. Hieronder vergelijken we in het kort de verschillende aanbieders.

Gorillas

Gorillas bezorgt op dit moment boodschappen binnen 10 minuten in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht. De bezorgkosten bedragen €1,80, ongeacht de grootte van je bestelling. Er is op dit moment geen minimum bestelbedrag. Je kunt hier dus ook daadwerkelijk terecht voor alleen een tros bananen of de vergeten groentebouillon. Lees meer over de Gorillas Boodschappendienst.

Flink

Ook Flink levert jouw boodschappen binnen tien minuten aan huis. GO Flink is op dit moment actief in Almelo, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Apeldoorn, Breda, Bussum, Capelle aan den IJssel, Delft, Deventer, Dordrecht, Ede, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Hengelo, Hilversum, Katwijk aan Zee, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Nijmegen, Roosendaal, Rotterdam, Spijkenisse, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Zeist en Zoetermeer. In het assortiment van Flink vind je ook biologische groenten en fruit. Het minimum bestelbedrag bedraagt €1,00 en voor de bezorging aan huis betaal je €1,80. Bestellen kan van ‘s morgens 8:00 tot ‘s avonds 23:00. Lees meer over de Flink Boodschappenservice.

Getir

Getir is een van de nieuwste flitsbezorger in Nederland. Het is een van oorsprong Turks bedrijf dat o.a. in Istanbul al ontzettend populair is. Ook Getir belooft jouw boodschappen (en overigens ook allerlei andere producten zoals sokken of iPhone-laders) binnen 10 minuten te bezorgen. Op dit moment bezorgt het bedrijf al in Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Den Haag en Amstelveen. De minimum bestelwaarde ligt op €10,00 en is dus iets hoger dan Flink en Gorillas. Op dit moment zijn er geen bezorgkosten. Bekijk ook onze Getir review en lees alles over deze snelle service.

Zapp

In juni 2021 is ook de Britse bezorger Zapp gestart in Nederland (op dit moment alleen in Amsterdam en Rotterdam). Zapp hanteert een bezorgtijd van maximaal 20 minuten, een vaste bezorgfee van €1,80 (tot orders van €30,00) en geen minimum bestelwaarde. Via de App heb je de keuze uit ruim 1000 producten waaronder ook veel non-food artikelen. Blikjes en kleine flesjes drinken worden gekoeld bezorgd. Zapp levert 24/7, 365 dagen per jaar. Bekijk onze pagina met uitleg over Zapp.

Waar kan ik binnen 10 minuten boodschappen laten bezorgen?

Benieuwd of er ook al een 10-minuten boodschappenservice bij jou in de stad actief is? In de tabel hieronder vind je het actuele bezorggebied van de grote 10-minuten boodschappen bezorgservices. De flitsbezorgers breiden het bezorggebied in rap tempo uit. We houden je op de hoogte van updates.

Flitsbezorger Bezorggebied
Flink Almelo, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Apeldoorn, Breda, Bussum, Capelle aan den IJssel, Delft, Deventer, Dordrecht, Ede, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Hengelo, Hilversum, Katwijk aan Zee, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Nijmegen, Roosendaal, Rotterdam, Spijkenisse, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Zeist en Zoetermeer
Gorillas Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht
Zapp Amsterdam en Rotterdam
Getir Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Den Haag en Amstelveen

Veelgestelde vragen

Wat is een flitsbezorger?
Een flitsbezorger is een bezorgdienst die jouw boodschappen supersnel thuisbezorgd. Meestal al binnen 10 minuten. Het minimum bestelbedrag varieert tussen de €1,00 tot €10,00. De gemiddelde bezorgkosten liggen rond de €1,80.

Welke snelle bezorgdiensten zijn er in Nederland?
In Nederland zijn er 4 snelle bezorgers actief. Dit zijn Gorillas, Flink, Getir en Zapp.

Waarom zou ik mijn boodschappen zo snel in huis willen hebben?
Steeds meer mensen hebben behoefte aan een snelle boodschappenservice. Dit is handig als je aan het koken bent en je mist een ingrediënt of als je visite hebt en je hebt niets in huis.

Hoe kunnen de boodschappen zo snel worden bezorgd?
Op het moment dat jij een bestelling plaatst wordt deze razendsnel klaargezet in een nabijgelegen magazijn. Een rider komt het vervolgens vliegensvlug ophalen en bezorgt het bij jou aan huis.

Kan ik hier ook mijn weekboodschappen halen?
Ja, je kunt ook grotere bestellingen plaatsen. Geen van de supermarkten communiceert een maximale bestelomvang. Bij heel grote bestellingen kan het zijn dat deze bezorgd wordt door meerdere bezorgers en dat het iets langer dan 10 minuten duurt.

Zijn deze snelle bezorgservices duurder dan de supermarkt?
De supermarkt bezorgplatforms geven aan dat ze niet duurder zijn dan de supermarkt. In de praktijk zien we dat sommige producten net iets duurder dan je misschien gewend bent. Daartegenover staat een razendsnelle bezorging en lage bezorgkosten.

Hoe laat komt de bezorger bij mij thuis?
Je kunt geen bezorgtijd kiezen. Vanaf het moment dat je bestelt wordt jouw bestelling direct klaargemaakt en bij je thuisbezorgd. Dit duurt gemiddeld 10 minuten, soms iets langer soms iets sneller. Via de App kan je de flitsbezorger live volgen en weet je precies hoe laat hij bij jou is.