logo-jumbo
 • Goede service
 • Vanaf €3,95
 • Minimaal €50
 • 32.000+
logo-albert-heijn
 • Beste aanbiedingen
 • Vanaf €4,95
 • Minimaal €50
 • 27.000+
logo-plus
 • Hoge kwaliteit
 • Vanaf €6,00
 • Minimaal €25
 • 20.000+
butlon
 • Top bezorging
 • Vanaf €6,95
 • Minimaal €50
 • 2.000+

Online supermarkt vergelijken

Welke online supermarkt bezorgd bij mij? Welke zaak heeft een goede service? Waar kan ik bestellingen zelf afhalen? Welke winkels zijn in mijn regio actief? Op deze pagina kun je supermarkten vergelijken. Lees meer informatie over de online shops en lees meer informatie over deze bedrijven. Hieronder vind je een overzicht met de 20 grootste supers. Lees onze reviews en lees ervaringen van andere gebruikers. Vergelijk online supermarkten en bestel direct je boodschappen online!

Regio Boodschappen Bezorgen Minimale bestelling Supermarkt Pick-Up Minimale bestelling Review / Beoordeling Bekijk meer informatie Direct Bestellen
albert-heijn-supermarkt-logo Heel NL v.a. €4,95 €50 v.a. €1,50 €70
jumbo-supermarkt-logo Heel NL v.a. €3,95 €25 v.a. €1,95 €25
plus-supermarkt-logo Heel NL v.a. €6 €25 v.a. €2,50 €0
hoogvliet-supermarkt-logo Midden / West v.a. €5,99 €50 v.a. €3,50 €25
deen-supermarkt-logo Noord Holland gratis €40 gratis €0
picnic-supermarkt-logo Midden / West gratis €25 n.v.t.
ekoplaza-supermarkt-logo Heel NL v.a. €2,50 €60 gratis €0
spar-supermarkt-logo Heel NL v.a.€25 €50 €50
dekamarkt-supermarkt-logo Midden / West v.a. €3,95 €35 v.a. €2,95 €35
vomar-supermarkt-logo Westen v.a. €2,95 €35 v.a. €2,95 €0
poiesz-supermarkt-logo Noord gratis €40 gratis €40
dirk-supermarkt-logo Midden / West n.v.t. gratis €25
jan linders-supermarkt-logo Zuid / Oost n.v.t. v.a. €2,50 €0
aldi-supermarkt-logo Heel NL n.v.t. n.v.t.
lidl-supermarkt-logo Heel NL n.v.t. n.v.t.
emte-supermarkt-logo Heel NL n.v.t. n.v.t.
mcd-supermarkt-logo Zuid / West n.v.t. n.v.t.
boni-supermarkt-logo Midden / West n.v.t. n.v.t.
nettorama-supermarkt-logo Heel NL n.v.t. n.v.t.

Veelgestelde vragen over online supermarkten en boodschappen bezorgen

Online boodschappen doen is een nog relatief nieuw fenomeen in Nederland. Daarom hebben wij hieronder de meest gestelde vragen verzameld. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij proberen je zo snel mogelijk van dienst te zijn.

 1. Wat is een online supermarkt?
 2. Welke supermarkten bezorgen de boodschappen bij mij thuis?
 3. Kies ik voor boodschappen bezorgen of afhalen?
 4. Waarom betaal ik bezorgkosten?
 5. Zijn er ook supermarkten zonder bezorgkosten?
 6. Wat is een boodschappen pick-up point?
 7. Waarom is er een minimaal orderbedrag?
 8. Welke supermarkten bezorgen het snelst?

1. Wat is een online supermarkt?

Een online supermarkt is een supermarkt waar je online je boodschappen kan bestellen. Waar je vroeger perse naar de winkel moest voor je wekelijkse brood, zuivel en vlees kan je dit nu allemaal online bestellen. Veel supers bezorgen de boodschappen bij jou thuis wanneer het jou uitkomt. Daarnaast is het vaak mogelijk om de boodschappen af te halen bij een speciaal pick-up point. De laatste jaren zetten steeds meer supers in op online. Grote ketens als Albert Heijn, PLUS, Coop en Jumbo bieden al enige jaren een webshop waar je online kan bestellen. Daarnaast zien we ook nieuwe initiatieven zoals Picnic en maaltijdboxen als HelloFresh. Op dit moment maken zo’n 2% van de Nederlanders gebruik van de online super. De verwachting is dat dit de komende jaren flink gaat toenemen.

2. Welke supermarkten bezorgen de boodschappen bij mij thuis?

Dat hangt sterk af van jouw woonplaats. De supermarkten Albert Heijn, PLUS, Coop, Jumbo en Spar bezorgen door heel Nederland. Zeker in de wat meer dichtbevolkte gebieden is de kans groot dat (een van) deze supers de boodschappen bij jou kan bezorgen. Daarnaast zijn er ook meer regionale bezorgdiensten actief. Zo bezorgen bijvoorbeeld Boni en Hoogvliet meer in het midden- en westen van Nederland. Wil jij weten welke supermarkt bezorgservices voor jou beschikbaar zijn? Open onze zoekfunctie, tik je postcode of woonplaats in, en vind de supers die bij jou bezorgen. Je vindt hier ook meteen praktische informatie zoals een minimaal bestelbedrag en bezorgkosten.

3. Kies ik voor boodschappen bezorgen of afhalen?

Bij veel supermarkten kan je kiezen tussen boodschappen laten bezorgen of zelf afhalen. Beide methodes hebben een aantal voordelen en nadelen. Hieronder sommen wij de pluspunten van beide methodes kort op

Voordelen boodschappen bezorgen

 • Je hoeft letterlijk je deur niet meer uit voor de boodschappen
 • Je hoeft niet meer te zeulen met zware tassen
 • Veel supers bezorgen alles tot in de keuken
 • Vaak binnen 24 uur afgeleverd. Soms zelfs dezelfde dag

Voordelen boodschappen afhalen

 • Het afhalen van de boodschappen is goedkoper en soms gratis
 • Je bepaalt zelf wanneer je de boodschappen ophaalt
 • Je kunt eenvoudig vergeten boodschappen nog even meepakken
 • Alles wordt netjes in je auto gezet

Dit zijn in grote lijnen de voordelen van beide aflevermogelijkheden. Bekijk vooraf de voorwaarden van de supermarkt waar je gaat bestellen. Bij sommige supermarkten zit er veel verschil in de kosten voor bezorging aan huis en afhalen.  AH rekent bijvoorbeeld minimaal €4,95 aan bezorgkosten, terwijl het afhalen al mogelijk is vanaf “slechts” €1,50. Bij een supermarkt als Deen is zowel bezorgen als afhalen gratis (bij besteding van minimaal €40). In dat geval valt het prijsvoordeel alweer weg.

4. Waarom betaal ik bezorgkosten?

Tegenwoordig rekenen veel webwinkels geen bezorgkosten meer. Bij bijna alle supermarkten betaal ik nog wel een vergoeding voor de bezorging. Hoe kan dat? Het klopt inderdaad dat het gros van de online supermarkten servicekosten / bestelkosten rekent. Dit is in feite een bijdrage voor het verwerken, verzamelen en bezorgen van de boodschappen. Bedenk goed dat het verwerken van een online bestelling bij de supermarkt vrij veel werk met zich mee brengt. Sommige supers werken met een speciaal distributiecentrum waar een medewerker alle boodschappen uit het magazijn pickt en deze in een krat verzameld. Bij andere online supers pickt een medewerker de bestelde producten in de supermarkt zelf. Omdat dit hele proces vrij tijdsintensief is betaal je hiervoor een kleine bijdrage.

5. Zijn er ook supermarkten zonder bezorgkosten?

Ja, er zijn ook supermarkten die geen bezorgkosten rekenen. Picnic is het meest bekende voorbeeld. Bij Picnic worden alle bestellingen standaard gratis bezorgd. De enige voorwaarde is dat je bestelling een waarde heeft van minimaal €25. Van de “traditionele” supermarkten bezorgen alleen Spar en Deen helemaal gratis. Bij Spar dien je voor minimaal €50 te bestellen, en bij Deen is dit €40. 

6. Wat is een boodschappen pick-up point?

Een boodschappen pick-up point is een punt waar jij je boodschappen kan afhalen. Meestal zijn deze pick-up points gevestigd in de betreffende supermarkt. Maar sommige supers openen ook speciale afhaalpunten op strategische locaties. Albert Heijn en Jumbo openen bijvoorbeeld massaal pick-up points langs drukke snelwegen en op andere plaatsen waar veel verkeer langs rijdt. Mensen ervaren het als prettig om de boodschappen af te halen als ze bijvoorbeeld van hun werk terug rijden naar huis. De boodschappen worden hier netjes ingeladen door de medewerkers, en binnen een paar minuten zit je weer op de weg. Een groot voordeel van het pick-up point is dat het goedkoper is dan een bezorgservice. Soms is het afhalen van je bestelling zelfs helemaal gratis. Daarnaast biedt het pick-up point een beetje meer flexibiliteit. Je hoeft niet thuis te wachten op een bezorger, maar je rijdt zelf naar het afhaalpunt wanneer het je uitkomt. Bijna alle online supermarkten bieden naast een bezorgdienst, ook verschillende pick-up points aan. Bij Jan Linders en Dirk is het zelfs zo dat ze alleen een pick-up point aanbieden.

7. Waarom is er een minimaal orderbedrag?

Zoals je in het overzicht hierboven kan zien werken veel supermarkten met een minimaal orderbedrag. Veel supers werken met een minimaal bestelbedrag van bijvoorbeeld €40 of €50. De reden is dat het anders simpelweg niet uit kan om jouw online bestelling te behandelen. Je moet weten dat het verwerken, verzamelen en bezorgen van boodschappen een vrij tijdsintensieve klus is. Het minimale orderbedrag zien we met name terug bij de bezorgservice. Wanneer je kiest voor afhalen zien we dat veel supers geen minimaal bestelbedrag hanteren. PLUS, Deen, Spar, Vomar, Ekoplaza en Jan Linders accepteren dus ook online bestellingen van bijvoorbeeld €5, mits je deze zelf afhaalt. 

8. Welke supermarkten bezorgen het snelst?

De online supermarkten bezorgen steeds sneller in huis. Bij AH, Picnic en Jumbo kan dit meestal al de volgende dag. Heb je jouw boodschappen echt snel nodig? Dan kan je ook bestellen bij Getir, Gorillas, Zapp en Flink. Dit zijn de nieuwste online bestelservices die boodschappen binnen 10 minuten bezorgen. Ze rekenen dezelfde lage prijzen als de supermarkten, rekenen geen minimum bestelbedrag (of slechts €1,00) en rekenen standaard €1,80 aan bezorgkosten.