logo-jumbo
 • Goede service
 • Vanaf €3,95
 • Minimaal €50
 • 32.000+
logo-albert-heijn
 • Beste aanbiedingen
 • Vanaf €4,95
 • Minimaal €50
 • 27.000+
logo-plus
 • Hoge kwaliteit
 • Vanaf €6,00
 • Minimaal €25
 • 20.000+
butlon
 • Top bezorging
 • Vanaf €6,95
 • Minimaal €50
 • 2.000+

Coop ervaringen

Twijfel jij nog over de webwinkel van COOP? Lees dan onze COOP review. Op deze pagina vind je alle info over deze supermarkt. Wij hebben alles zelf uitgebreid getest om een zo goed en volledig mogelijke beoordeling te kunnen schrijven. We raden je aan om eerst een account op de webshop aan te maken en vervolgens deze review te lezen. Je kunt dan meekijken met alles wat we beschrijven en vervolgens direct zelf een bestelling plaatsen. Deze review is opgebouwd in twee delen. Ten eerste beoordelen we de COOP webshop om vervolgens verder te gaan met de bezorgservice & pick-up mogelijkheden.

De webwinkel
Onze mening over de COOP webwinkel is zeer positief. Sinds het nieuwe ontwerp in 2017 is gelanceerd is er veel vooruitgang geboekt. Zo is de frisse oranje kleur heel subtiel terug te vinden in kleine details. Het is duidelijk de online COOP winkel. De shops is overzichtelijk ingedeeld en beschikt over gebruiksvriendelijke menu’s. De informatie per product is uitgebreid. Zo vind je naar een omschrijving ook een helder lijst met ingredienten en een tabel met voedingswaarden, allergieën en meer. Zowel voor de food als non-food (huishoudelijk & drogisterij) artikelen zijn handige filters toegevoegd waardoor je snel vindt wat je zoekt.

Het assortiment
Het assortiment van COOP is gemiddeld in omvang en wel erg variërend in prijs. Hiermee bedoelen we dat er tussen de 5000 en 7000 producten te koop zijn, van zowel A merken, B merken, het huismerk en een budgetlijn. Voor iedereen dus wat te kiezen. Het gehele assortiment is online te koop. Dranken, verse producten als groente en fruit, maar ook vlees en vis. Al deze producten vind je netjes gesorteerd op categorie terug in de webshop. COOP heeft ook regelmatig seizoens en regio-producten in haar assortiment opgenomen. De folder aanbiedingen vind je ook online terug.
assortiment in webwinkel
Betaalmogelijkheden
In de winkel kun je betalen met cash geld of met de pinpas. Ook creditcards behoren soms tot de mogelijkheden. Online zou je verwachten dat je met iDeal of Paypal kunt betalen, echter is dat niet het geval. Bij een online bestelling kies je altijd voor bezorgen of afhalen. Wanneer je een bestelling afhaalt betaal je deze in de winkel zoals je ook een normale boodschap afrekent. Wanneer je gebruik maakt van de COOP bezorgservice moet je de betaling voldoen met de PIN. Dit is veilig voor jou en de bezorger. Handig toch, achteraf betalen. Dit doen ze o.a. ook om direct het statiegeld en de kratten te verrekenen.

Klantenservice
Op de website van COOP vind je een duidelijke klantenservice pagina. Er veel informatie beschikbaar over veelgestelde vragen. Daarnaast kun je ook direct contact opnemen met een medewerker. Zo is er webcare beschikbaar via Facebook en Twitter. Ook vind je er adresgegevens voor het insturen van vragen, klachten of producten. Er is een gratis telefoonnummer beschikbaar voor de huismerkproducten. Wist je dat COOP ook een luisterpanel heeft? Dit is een groep mensen die advies en suggesties geven over de winkel, het beleid, de markt en meer. Hieruit blijkt dat jouw mening ertoe doet en dat er echt geluisterd wordt naar klanten.

Review van de Coop bezorgservice

Nu je de beoordeling hebt kunnen lezen van het webshop gedeelte ben je vast benieuwd naar de rest. Want nadat je een bestelling hebt geplaatst moet je ook nog aan de boodschappen zien te komen. Dat kan op twee manieren, namelijk “bezorgen” of “afhalen”. Voordat je afrekent moet je trouwens niet vergeten een actuele kortingscode te gebruiken. Daarmee kun je nog wat extra voordeel krijgen op het totaalbedrag. Besparen bij COOP kan namelijk op veel manieren. Daarnaast kun je ook sparen voor gratis bezorging, gratis boodschappen of andere bonnen. Daarover vertellen we je verderop in deze review meer.
coop bezorgservice online bestelling
Bezorgmogelijkheden
Waarom je online boodschappen doet bij COOP? Omdat je dan zelf niet meer naar de supermarkt hoeft natuurlijk. Er zijn mensen die een pick-up-point gebruik (later meer hierover) maar de meeste klanten kiezen toch voor de bezorgservice. Voor een bedrag van ongeveer €4 tot €6 kun jij je bestelling van COOP al thuis laten bezorgen. Tijdens het afrekenen kies je een bezorgmoment en tijdstip. De bezorgservice komt dan op dit afgesproken moment bij je thuis om de boodschappen af te leveren. Er wordt nog niet bij iedereen bezorgd. De leveringen vinden plaats vanuit de locale winkels. COOP is nog niet zover dat alle shops deze service bieden en er zijn tevens gebieden waar geen COOP winkels zijn. De mogelijkheden zijn daarom daar veel minder. Door de postcodecheck te gebruik op hun site weet je direct of er ook in jouw postcodegebied geleverd wordt.

Pick-up point
COOP heeft diverse afhaalpunten in Nederland. Het is bij deze supermarkt niet zo dat er aparte gebouwen of locatie zijn aangewezen die dienen voor “click & collect”. Het zijn de reguliere supermarkten waar je zelf de boodschappen kunt oppikken. Je besteld ze gewoon in de normale COOP webwinkel en klikt dus in plaats van verzending de optie pick-up-point aan. Er zijn ook kosten aan verbonden. Deze kosten vind je op de COOP supermarkt pagina. Op dit moment ligt de prijs zo tussen €3 en €4.

Gratis bezorgen
Regelmatig heeft Coop actie’s voor gratis bezorging. Tijdens de opening van nieuwe filialen bijvoorbeeld of tijdens de uitrol van hun bezorgservice in jouw regio. Ook kun je wekelijks gebruik maken van de actieartikelen. Koop je deze producten dan heb je recht op kosteloze bezorging aan huis door de COOP. Vaak zijn deze producten niet in de aanbieding dus let op de prijs. Heb je deze boodschappen toevallig nodig, dan kun je hier echt van profiteren.

COOP spaaractie

Naast de normale aanbiedingen en folder-korting heeft COOP meer te bieden. Zo is er een eigen spaarprogramma waarvoor jij je kunt aanmelden. Dit is een zogenoemd cashback project. Bestel jij via COOP iets bij een andere webwinkel, dan krijg je over het totaalbedrag van je aankoop een X% terug aan boodschappentegoed. Dit kun jij vervolgens weer uitgeven in de webshop. Ook spaar je bij deze winkel maandelijks voor leuke producten. Een voorbeeld hiervan is servies (maar je kunt ook denken aan o.a. bioscoopbonnen, pretpark-entree, bakproducten en bloemen).
sparen bij coop

Beoordeling COOP
 • Webwinkel
 • Assortiment
 • Betaalmogelijkheden
 • Klantenservice
 • Bezorgmogelijkheden
 • Pick-up point
 • Spaaracties
4

Samenvatting

Samengevat is de COOP een goede supermarkt om online boodschappen te doen. Het assortiment is prima. Een mix tussen A en B merken. De prijzen zijn ok. Standaard misschien wat hoger dan gemiddeld, maar de aanbiedingen zijn scherp. Er zijn leuke spaar acties en ook de service is goed. Wat betreft de bezorging en pick-up mogelijkheden kunnen we concluderen dat COOP nog niet 100% dekkend is in Nederland. Op termijn zal dit mogelijk verbeteren. Nog niet alle winkels zijn afhaalpunten of bezorgen aan huis. Feit is; kun je bij COOP bestellen? Probeer dan zeker de bezorgservice eens uit, echt de moeite waard!