Albert Heijn start binnenkort met een supersnelle bezorgdienst in Rotterdam. Klanten die via het nieuwe Rappie de boodschappen online bestellen, ontvangen de boodschappen binnen 2 uur in huis. Rappie is een samenwerking tussen Albert Heijn en Superbuddy. Superbuddy is een Zwols bedrijf dat – met behulp van haar eigen Buddy’s – de boodschappen supernel aflevert bij haar klanten. In Zwolle en Utrecht bezorgt Superbuddy al voor Albert Heijn en een aantal andere supermarkten. Het unieke aan Rappie is dat dit volledig geintegreerd wordt met het online platform van Albert Heijn.

Volgens Albert Heijn gaat het nog om een proef. Men wil eerst met 4 vestigingen in Rotterdam kijken of een aanslaat. Rappie is gewoon via de website van AH (Ah.nl) te bereiken. Het minimum bestelbedrag bedraagt slechts €10,00, en de bezorgkosten liggen rond de €6,00. Een heel verschil met het minimum bestelbedrag van €70 wat Appie rekent voor de reguliere bezorgdienst.

Over Superbuddy
Via Superbuddy krijg je een persoonlijke buddy toegewezen. Deze buddy gaat voor jou naar de supermarkt, verzamelt jouw boodschappenlijstje, en komt het voor zo’n €5,00 binnen 2 uur thuisbezorgen. Begin dit jaar ontving Superbuddy al een investering van 3 ton. Op dit moment is het bedrijf in Zwolle en Utrecht actief, maar het heeft de ambitie om binnen 5 jaar in 60 steden actief te zijn. Consumenten in Zwolle en Utrecht kunnen via Superbuddy.nl al gebruik maken van deze bezorgdienst.

Ook PLUS bezorgt binnen 2 uur

Albert Heijn heeft met Rappie overigens geen primeur. Ook PLUS lanceerde onlangs haar PLUS Express service. Met PLUS Express ontvangen klanten – tegen een meerprijs van €2,50 – de boodschappen ook binnen 2 uur thuis. De normale bezorgkosten bedragen hier €6,00. Wil je de boodschappen binnen 2 uur thuis ontvangen? Dan betaal je dus €8,50. Klanten betalen dus nog een relatief hoge prijs voor bezorging op dezelfde dag. Uitzondering hierin is de Spar. Wie via Spar.nl voor 10 uur besteld, ontvangt de boodschappen dezelfde dag nog in huis. Bestel je voor meer dan €50? Dan betaal je ook nog eens geen bezorgkosten.

Laat een Reactie achter