Albert Heijn
Hoge kortingen
Jumbo
Goede service
COOP
Goede bezorging
PLUS
Prima assortiment
DEEN
Hoge kwaliteit

5 tips bij het kiezen van een online supermarkt

Het aantal supermarkten is in Nederland niet op twee handen te tellen, laat staan het aantal online boodschappenwinkels. Los van alle lokale slagerijen, bakkerijen en kruidenierswinkels die online actief zijn, kun je ook bij veel landelijke supermarkten bestellen. Maar hoe kies je nou een supermarkt die bij jouw past? Waar moet je op letten? In deze blog geven we jou 5 tips het kiezen van een geschikte supermarkt. Heb je zelf nog aanvulling of ervaringen met bepaalde supers? Reageer dan onder dit artikel!

1. Fysieke winkel met webwinkel
Er zijn in Nederland websupers die internet only zijn, zoals Picnic, maar ook winkels die webshops die echte fysieke locaties hebben. Dit heeft voor en nadelen. Internet only supers hebben geen verkooppunten die je kunt bezoeken voor servicevragen en klachten. Ook kun je er niet even binnenlopen voor een praatje of andere mensen ontmoeten. Vaak zijn ze wel wat goedkoper en hebben ze online een heel gebruiksvriendelijk bestelproces opgezet. Je moet jezelf de vraag stellen, wil ik zo af en toe nog een de supermarkt in kunnen lopen, of maakt me dat niets uit. Je kunt natuurlijk ook online bestellen bij een andere winkel dan de supermarkt in de buurt waar je zo nu en dan nog wel eens even binnenloopt.


supermarkten vergelijken


2. Klantenkaart & Spaarprogramma’s
Als je een aantal supermarkten vergelijken wilt moet je zeker kijken naar de mogelijkheden voor een klantenkaart en de spaarprogramma’s. Hier kun je extra geld mee besparen. De supermarkten hebben veel data van jou, zoals aankoopgegevens en gezinssamenstelling. Ze weten aan de hand van jouw koopgedrag precies wat jij volgende week nodig hebt. AH heeft met de AH Bonus een heel mooi aanbiedingsprogramma opgezet. Naast de algemene aanbiedingen heb je ook persoonlijke “bonus aanbiedingen” waarvan alleen jij als vaste klant kunt profiteren. Er zijn meer supers die een dergelijk spaarprogramma hebben geïntroduceerd. Vaak hebben ze dit ook geïnteresseerd in de offline winkels. Aankopen die je doet in de fysieke winkels worden dan ook aan jouw online account toegevoegd.

3. Jaar of weekaanbiedingen
Er zijn supermarkten die altijd alles laag geprijsd hebben zoals Aldi en Lidl. Deze discounters hebben daarnaast ook een aantal losse aanbiedingen die per week wisselen. Jumbo bijvoorbeeld heeft een deel van hun assortiment het gehele jaar in de aanbieding. Supermarkten als AH, COOP en PLUS werken volledig met weekaanbiedingen (die je o.a. deels in de folders kunt vinden”. Afhankelijk van jouw voorkeuren en natuurlijk budget moet je een keus maken uit deze opties. Let wel; Aldi en Lidl hebben nog geen online bestelmogelijkheden.

4. Pick-Up-Points
Wil jij wel online bestellen maar geen boodschappen thuis ontvangen? Dan moet je kiezen voor een pick-up-point. Niet elke supermarkt werkt met deze constructie. Je moet dus vooraf uitzoeken welke winkels bij jou in de buurt een afhaalpunt zijn en daarna bekijken welke het beste bij jou past. Tip: Je kunt ook na je werk de boodschappen afhalen in de plaats waar je werkzaam bent. Dit biedt soms meer mogelijkheden.

5. Bezorgen
Net als bij de vorige tip is het bij bezorgen belangrijk om vooraf te kijken of de supermarkt überhaupt een bezorgservice heeft. Daarna moet je postcodecheck gebruiken om te kijken of er ook daadwerkelijk bij jou thuis wordt geleverd. Houdt er rekening meer dat er kosten bij de service komen kijken (vaak tussen de €2 en €7 afhankelijk van je lokatie en aflevermoment). Het bezorgen van boodschappen kan je echter wel heel veel tijd besparen.

Welke supermarkt kies jij?

Ben jij er na het lezen van deze blog al helemaal over uit welke online supermarkt je kiest? Heel erg mooi. Kijk dan zeker even tussen onze kortingsvouchers om te kijken of gebruik kunt maken van een introductie / welkomstaanbieding voor nieuwe klanten. Vaak is er wel een korting van €10 te verkrijgen. Ben je er nog niet uit? Geen punt. Op boodschappenspot.nl kun je rustig verder zoeken en reviews lezen van andere gebruikers. Tip: Wil je het gewoon eens proberen? Kies dan voor de Spar. Daar kun je al bestellen vanaf een laag minimum bedrag en krijg je gratis de boodschappen thuisbezorgd boven de €40.